Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w panierce owsianej z sosem musztardowym

Składniki:

  • 4 zielone śledzie (młode)
  • 1 filiżanka mleka,
  • 8 łyżek mąki owsianej,
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
  • 5 łyżek tłuszczu do smażenia

na sos:

  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1/4 l mleka,
  • 1 łyżka średnioostrej musztardy,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 2 szczypty soli,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypta cukru

Sposób przyrządzenia:
W garnku na sos roztopić masło. Wsypać mąkę i mieszać, aż powstanie gładka masa. Nie przerywając mieszania, wlać mleko i gotować 5 min. na małym ogniu. Połączyć sos z musztardą i doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i cukrem. Sos trzymać w ciepłym miejscu. Śledzie zanurzyć kolejno w mleku, obtaczać w mące owsianej i posypywać solą i pieprzem. Na dużej patelni roztopić tłuszcz smażyć śledzie z każdej strony 5 minut. Ułożyć śledzie na podgrzanym półmisku. Osobno podać sos musztardowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *