Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka kurczaka glazurowane

Składniki:

  • 2 kg skrzydełek z kurczaka

Glazura – marynata:

  • 1 szklanka sosu sojowego
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki soku ananasowego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • ¼ szklanki oleju
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego chili

Sposób przyrządzenia:
Zmiksować wszystkie składniki marynaty. Umyte skrzydełka przeciąć w stawach na 3 części. Cienkie końcówki przeznaczyć do innego wykorzystania w kuchni. Pozostałe części skrzydełek umieścić w misce, zalać marynatą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać grill lub piekarnik do temperatury około 180 stopni C. Skrzydełka osączyć z nadmiaru marynaty. Piec przez około 70 minut obracając i smarując pozostałą marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *