Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowy pudding

Składniki:
• ½ kg białego sera
• 3 jajka
• 10 dag cukru
• skórka starta z 1 cytryny
• skórka starta z 1pomarańczy
• szczypta soli
• 5 łyżek śmietany
• 4 dag mąki ziemniaczanej
• 10 dag rodzynek
• 5 dag mielonych migdałów
• masła
• tarta bułka

Sposób wykonania:
Ser zemleć w maszynce 3 krotnie.
Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem, skórką pomarańczową i cytrynową oraz solą po czym dodać śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz bakaliami.
Wymieszać z serem i na koniec połączyć z lekko osolonymi białkami ubitymi na sztywną pianę.
Masę przelać do formy budyniowej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do kąpieli wodnej i gotować ok. 1,40 min.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania Wszelakie" przez Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *