Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Morbier A.O.C.

Pochodzenie: Franche-Comté
Rodzina serów: Sery półtwarde
Rodzaj mleka: mleko krowie
Smak: miąższ lejący się, słodki i owocowy w smaku
Zawartość  tłuszczu: minimum 45%
Pora roku: od wiosny do jesieni
Opis:
Produkowany w niższych partiach gór Jura. Od niedawna posiada certyfikat AOC. Ser ma okrągły kształt, lekko wypukłe boki i poziomą czarną warstwę popiołu drzewnego i soli. Już ponad 200 lat temu producenci sera Morbier posypywali świeży skrzep mleka pochodzący z porannego udoju popiołem drzewnym, aby oddzielić go od warstwy skrzepu z udoju wieczornego. Obecnie popiół pełni wyłącznie rolę dekoracji. Ser posiada naturalną, wilgotną, beżową skórkę. Dojrzewanie trwa co najmniej 30 dni, zwykle jednak dwa miesiące. Ser nadaje się idealnie do topienia i spożywania na ciepło z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *