Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowy ala devolaie.

Składniki: kotlet8lr.jpg

  • 3 plastry schabu
  • 3 kawałki (podłużne sera żółtego)
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • wykałaczki lub nitka


Sposób przyrządzenia:
Plastry schabu rozbić tłuczkiem (aby wyszły jak najcieńsze), przyprawić. Rozgrzać tłuszcz i z jednej strony plastry podsmażyć mocno z drugiej leciutko. Zdjąć z patelni i poczekać aż ostygną. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *