Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka po bretońsku (słodko-kwaśna)

Składniki:


  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 pęto kiełbasy
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka płaska mąki ziemniaczanej
  • ketchup
  • liść laurowy
  • kwasek cytrynowy
  • cukier
  • papryka słodka
  • pieprz
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do garnka wlać jedną szklankę wody, zagotować i dodać całą kostkę rosołową. Wrzucić 2 listki laurowe i 4 ziarenka pieprzu naturalnego. Fasolę białą i czerwoną opłukać, wrzucić do gotującej się wody. Dodać koncentrat pomidorowy. Gdy fasola zacznie mięknąć dolać przegotowanej gorącej wody i wrzucić zawartość z patelni ( kiełbasa + cebulka ). Dodać 1/2 opakowania małego ketchupu i 1- 2 łyżeczki cukru. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i papryką. Spróbować jeżeli jest za mdłe to dodać kwasku cytrynowego zaś jeżeli kwaśne to jeszcze trochę cukru. Przestawić na najmniejszy ogień. Do 1/4 szklanki zimnej wody dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, dokładnie wymieszać i powoli wlewać do garnka ciągle mieszając. Wyłączyć gaz.

5 comments for “Fasolka po bretońsku (słodko-kwaśna)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *