Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe kotlety z ananasem na ostro

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
  • 6 plastrów ananasa
  • ½ szklanki ostrej  musztardy
  • 6 plastrów żółtego sera Gouda
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić  na kotlety, lekko rozbić każdego kotleta. Oprószyć solą i pieprzem, nasmarować musztardą. Na każdego kotleta położyć pół ananasa i plaster sera, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mące i jajku i tartej bułce. Smażyć na złocisty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *