Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone kotlety ziemniakami

 

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 6 ziemniaków
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, ugotować, wystudzić i przepuścić przez maszynkę. Mięso mielone wymieszać z ziemniakami, jajkiem, drobno posiekaną cebulką i natką pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą,  pieprzem i sosem sojowym do smaku. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Dobrze smakuje z surówką z kiszonej kapusty i pieczonymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *