Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab nadziewany migdałami

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
  • ½ kg pieczarek
  • 3 pęczki natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • olej
  • ½ kg sera camembert
  • masło
  • 40 dkg migdałów
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku i przeciąć wzdłuż, rozbić tłuczkiem na duży płat. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, rozetrzeć ze solą i natrzeć przygotowane mięso. Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plastry, wymieszać z umytą i posiekaną drobno natką pietruszki, poddusić na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Ser pokroić w plastry. Rozłożyć płat mięsa i wyłożyć podsmażone pieczarki z natką pietruszki, plastry sera, oraz posiekane migdały. Całość zwinąć dokładnie jak roladę i związać bawełnianą nitką. Obsmażyć z obu stron na oleju i wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C około godziny, od czasu do czasu polewając wytworzonym się sosem. Podawać na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *