Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab faszerowany

Składniki:

    • 2 łyżki przyprawy typu vegetta
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 10 dag. mięsa mielonego
    • 1 kg. schabu bez kości
    • 10 dag. żółtego sera 10 dag. pieczarek
    • 1 jajko


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso naciąć wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbić tłuczkiem. Natrzeć Jarzynką, pozostawić na ok. 30 min. Pieczarki i ser zetrzeć na tarce, połączyć z mięsem mielonym, natką i jajkiem. Farsz rozłożyć na mięsie. Zrolować, owinąć folią aluminiową. Piec 50 min. w temp. 250*C. Kroić w ukośne plastry. Przepis nadesłała Wioletta


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *