Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik serowy na zimno

Składniki:

    • 2 galaretki o smaku agrestowym
    • 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
    • 3 serki homogenizowane waniliowe (500g)
    • 2 brzoskwinie z puszki
    • 20 dag agrestu


    Sposób przyrządzenia:
    Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance wody. Ostudzić i połączyć z serkiem i obranym agrestem. Wlać do tortownicy i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić i połączyć z serkiem. Wlać do tortownicy, tak samo postąpić z drugą galaretką agrestową. Na trzeciej warstwie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ponownie wstawić do lodówki Pyszszszne! Przepis nadesłała Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *