Składniki: 35 dag kwaszonej kapusty 5 dag cebuli 3-4 łyżki oleju cukier 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę pokroić po czym posypać ją cukrem. Następnie poszatkować cebulę i wymieszać ją z kapustą. Całość skropić olejem i posypać natką pietruszki.
Kategoria: Surówki
Surówki
Surówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiem
by Marcelina Stankiewicz • • 0 Comments
Składniki: 30 dag kapusty włoskiej 10 dag ogórków kwaszonych 10 dag jabłek sól 3-4 łyżki oleju cukier cytryna natka pietruszki Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą. Następnie obrane jabłka i ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać je do kapusty. Całość wymieszać dodając olej. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.…
Surówki
Surówka z kapusty cukrowej
by Mira Piątek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kapusty cukrowej sól 3-4 łyżki oleju sok z kwaszonych ogórków cukier natka pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą. Odstawić na chwilę by zmiękła, wówczas skropić ja sokiem z buraków wymieszanym z cukrem oraz polać olejem. Przełożyć do salaterki, posypać szczypiorkiem i udekorować natką pietruszki
Surówki
Surówka z czerwonej kapusty z winem
by Karol Orłowski • • 0 Comments
Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 2 winne jabłka 150 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól ½ łyżeczki zmielonego kminku 2 łyżki oleju słonecznikowego Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować po czym ułożyć ją na sicie i przelać wrzątkiem po czym zimną wodą. Następnie jabłka obrać i zetrzeć na tarce,…
Surówki
Surówka z cykorii z jabłkami
by Stasia • • 0 Comments
Składniki: cykoria 3 kolby jabłko 2 sztuki cebula 1 sztuka majonez 4 łyżki czosnek 1 ząbek sól do smaku pieprz do smaku sok z cytryny 1 łyżka Sposób wykonania: Kolby cykorii proszę dokładnie oczyścić z zewnętrznych zwiędniętych liści, następnie proszę wszystkie liście naciąć u nasady, po czym oddzielić je, umyć dokładnie, odsączyć, pokrajać w poprzek…