Składniki:
- chleb tostowy ( najlepiej 3 ziarna, ale może być też inny)
- ser tostowy topiony w plastrach
- trochę masła ( do posmarowania)
- ananas
- dużo oregano!
Sposób przyrządzenia:
Chleb tostowy posmarować cieką warstwą masła. Posmarowaną cześć chleba posypujemy oregano, na to kładziemy plasterek sera na to ananasa ( kółko albo drobno pokrojone kosteczki). Posypujemy to wszystko znowu oregano i nakładamy górną kromkę chleba. Całość wkładamy do nagrzanego opiekacza i pozostawiamy na około 3-4 min ( w zależności jak bardzo przypieczony chleb chcemy uzyskać). Uwaga: Pierwszą zewnętrzną porcje "kanapek’ dobrze jest posmarować cienką warstwą masła, zapobiegnie to przywieraniu wyciekającego roztopionego sera. Smacznego!
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Koperek