Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kulinarne

Mrożonki na obiad?

Pyszna sola na warzywach duszonych z kolendrą, pomidorami oraz cząstkami ziemniaków? A może pyszny koktajl z mrożonych jagód lub pierogi z mrożonym szpinakiem w sosie z sera pleśniowego i suszonych pomidorów? Z mrożonych warzyw
i owoców można przygotować smaczne, wartościowe i urozmaicone dania. Niestety wie o tym niewielu Polaków. 

Rozbieramy tuszkę kurczaka krok po kroku

Podzielenie tuszki kurczaka wyda się osobom obytym w kuchni czymś prozaicznie prostym. Jednak są osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki. Do nich właśnie ta informacja jest kierowana. Przydatne do rozbioru, nożyce do drobiu, nóż do filetowania, deska ceramiczna lub plastikowa Zaczynamy od odcięcia udek od korpusu. Udko odciągnąć, ostrym nożem przeciąć skórę i mięśnie. Po…

Sałatka z grillowanej czerwonej papryki i sera feta

Jest to typowo grecki przepis na zastosowanie grillowanej czerwonej papryki (florinis). Super przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej! 1. Wyciągnąć paprykę ze słoja i pozwolić jej ocieknąć z zalewy. 2. Pokrój papryki wzdłuż i umieść je w na talerzu. 3. W miseczce ubić oliwę z octem i skropić nią papryki. 4. Paprykę posypać czosnkiem i oregano…

Tarta z bakłażanami

Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej ½ kostki masła 1 żółtko łyżka zimnej wody sól, pieprz tłuszcz do posmarowania formy Nadzienie: 8 jajek 2 bakłażany 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej 1 pomidor sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bakłażana pokroić w plastry, posolić, pozwolić aby obciekł z soku. Na patelni rozgrzać…

Sandwitch a la Koperek

Składniki: chleb tostowy ( najlepiej 3 ziarna, ale może być też inny) ser tostowy topiony w plastrach trochę masła ( do posmarowania) ananas dużo oregano! Sposób przyrządzenia: Chleb tostowy posmarować cieką warstwą masła. Posmarowaną cześć chleba posypujemy oregano, na to kładziemy plasterek sera na to ananasa ( kółko albo drobno pokrojone kosteczki). Posypujemy to wszystko…