Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa z awokado i selera

Składniki:

  • 2 łyżki wyciśniętego soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę
  • ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • szczypta soli
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Oliwę, sok z limonki i cukier dokładnie wymieszać.
      Gdy powstanie jednolita masa wrzucić awokado.
      Wymieszać aby pokrył się sosem i wrzucić pozostałe składniki.
      Ponownie przemieszać i podać zaraz po przygotowaniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *