Składniki:
- 500 g młodych kartofli
- 100 g karczochów z puszki
- 15 małych cebulek marynowanych
- 10 korniszonów
- 10 rzodkiewek
- 5 zielonych oliwek
Sos : - 100 g majonezu
- 3 łyżki soku cytrynowego
- 1/2 łyżeczki startej skorki cytrynowej
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Kartofle ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić w kostkę,.
Odcedzone karczochy przekroić na pół, cebulki i korniszony pokroić w kostkę a rzodkiewki i oliwki na plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie majonez wymieszać z sokiem i skórka z cytryny, oraz posiekanym czosnkiem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.