Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze śledzi, ziemniaków i fasolki szparagowej Kasi

Składniki:

    • 70 dag śledzi
    • 80 dag fasolki szparagowej
    • 50 dag ziemniaków
    • cukier

    Sos:
    • 5 dag cebuli
    • ½ szkl. majonezu
    • Sól

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać woda i odstawić na 1-2 godz po czym odsączyć i pokroić na małe kawałki.
    W między czasie ugotować fasolkę w osolonej wodzie z dodatkiem cukru po czym je odcedzić i również pokroić na mniejsze kawałki.
    Ziemniaki ugotować w łupinach, wówczas je obrać i pokroić na cienkie plastry.
    Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie cebulę zetrzeć na tarce i wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i polać sałatkę.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *