Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka w ananasowych pucharkach

Składniki:

  • 1 świeży ananas
  • ugotowana 1 pierś kurczaka
  • 1puszka kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • kilka łuskanych połówek orzecha włoskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ananasa przekroić wzdłuż na pół ( nie odcinać zielonych liści) po czym delikatnie wydrążyć miąższ, który pokroić w kostkę.
    Następnie majonez wmieszać ze śmietaną, sokiem z pokrojonego ananasa i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pierś kurczaka pokroić w kostkę a kukurydzę odcedzić i dodać do kawałków ananasa.
    Całość wymieszać i polać sosem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i lekko przemieszać.
    Wstawić do lodówki na 30 min.
    Po tym czasie sałatkę wyjąć i przezłoć do ananasowych pucharków.
    Przed podaniem udekorować kawałkami orzechów.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *