Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z żółtego sera z orzechami

Składniki:

  • 300 g żółtego sera: ementaler, tylżycki, edamski
  • 1 cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2-3 czereśniowe pomidorki
  • 2-3 gałązki koperku

    Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1łyżka tartego majeranku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • szczypta cukru

    Sposób wykonania:
    Składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą i lekko schłodzić.
    W między czasie sery zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę oraz drobno pokrojone jajka.
    Całość wymieszać, polać sosem
    Przed podaniem posypać jeszcze orzechami i udekorować pomidorkami i koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *