Składniki:
- 500 g polędwicy wolowej
- 2 łyżeczki przyprawy całun
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 cukinie
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- 200 g liści sałaty
Sos:
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób wykonania:
- Pokrojone warzywa wymieszać z oliwa, solą oraz pieprz.
Następnie mięso pokroić na 4 plastry, które posypać przyprawy całun po czym smażyć na rozgrzanym ruszcie około 4 minut z każdej strony.
Po upieczeniu pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do miski z warzywami.
Delikatnie przemieszać.
Na koniec składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i polać nimi sałatkę.