Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 40 dag truskawek
- 20 dag sera rokpol
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 ogórek
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki soku jabłkowego
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- listki mięty
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Truskawki pokroić w plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki a ogórek pokroić plasterki.
Następnie ser pokroić w kostkę a seler w słupki.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą.
Oliwę wymieszać z sokiem jabłkowym oraz octem winnym, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem sałatkę.
Całość delikatnie przemieszać i posypać posiekaną natką pietruszki oraz listkami mięty.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Jola J