Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tofu i pieczarek

Składniki:

  • 250 g tofu
  • 200 g małych pieczarek
  • 1/2 główki endywii
  • 100 g mielonych orzechów laskowych
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Tofu pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki a endywie podzielić na pojedyncze liście.
    Następnie rzodkiewki pokroić w plasterki a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następne sok z cytryny wymieszać z olejem id oprawić do smaku solą ora pieprzem i sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *