Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gotowanej papryki i cebuli

Składniki:

  • 900 g zielonej papryki
  • 1 mała cebula
  • 200 ml wody

    Sos:

  • 5 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu winnego lub soku cytrynowego
  • 1 łyżka wody z gotowania papryki
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Papryki pokroić w paseczki a cebulę posiekać po czym zalać wodą i gotować razem około 2 minut.
    Po tym czasie odcedzić.
    Następnie oliwę wymieszać z octem oraz wodą z spod gotowania papryki i cebuli.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *