Składniki:
- papryka 2 sztuki
- cebula 1 sztuka
- ogórek zielony 1 sztuka
- pomidor 2 sztuki
- feta 100 g
- olej 3 łyżki
- sól
- pieprz
- szałwia – posiekane świeże liście 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Paprykę należy dokładnie umyć, a następnie pozbawić gniazd nasiennych i
pokroić w paseczki. Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w
cienkie plasterki. Ogórka należy umyć, a następnie pokroić w talarki.
Cebulę po obraniu należy pokroić w piórka. Pomidory, paprykę i ogórki
należy ułożyć na niewielkim półmisku obok siebie, posypać cebulką i
pokruszonym dość drobno serem. Skropić przed samym podaniem olejem,
oprószyć solą, pieprzem i posiekaną szałwią.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos