Składniki:
- • 60 dag selera
• 20 dag włoskich orzechów
• 1 jabłko
• kilka oliwek
• 3 łyżki oliwy
• 2 łyżki soku z cytryny
• kilka gałązek natki
• sól
• pieprz
• cukier
Sposób wykonania:
- Selera ugotować na półtwardo, wówczas go odcedzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, którą skropić sokiem z cytryny.
Następnie obrać orzechy po czym wrzucić je na suchą patelnie aby lekko się zarumieniły.
W między czasie obieramy jabłko i kroimy go kostkę, którą skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało.
Seler wymieszać z jabłkiem, orzechami oraz oliwkami i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i oliwkami.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B