Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera z orzechami włoskimi

Składniki:

    • 60 dag selera
    • 20 dag włoskich orzechów
    • 1 jabłko
    • kilka oliwek
    • 3 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • kilka gałązek natki
    • sól
    • pieprz
    • cukier

Sposób wykonania:

  1. Selera ugotować na półtwardo, wówczas go odcedzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, którą skropić sokiem z cytryny.
    Następnie obrać orzechy po czym wrzucić je na suchą patelnie aby lekko się zarumieniły.
    W między czasie obieramy jabłko i kroimy go kostkę, którą skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało.
    Seler wymieszać z jabłkiem, orzechami oraz oliwkami i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki i oliwkami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *