Składniki:
- 40 dag filetów z piersi indyka
- 2 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 15 dag ryżu
- 150 ml rosołu
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Ryż zalać wodą i gotować ok. 20 min. po czym go odsączyć.
Następnie filety pokroić w paseczki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, podsmażyć, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze przez chwile pozostawić na ogniu.
Pod koniec smażenia dodać ryż i smażyć ostanie kilka minut.
W między czasie papryki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne po czym wypełnić je naszym farszem i przełożyć papryki do naczynia żaroodpornego.
Polewamy całość rosołem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 30 min.Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Paulla