Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryki faszerowane kawałkami indyka i pieczarek

 

Składniki:

  • 40 dag filetów z piersi indyka
  • 2 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 15 dag ryżu
  • 150 ml rosołu
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać wodą i gotować ok. 20 min. po czym go odsączyć.
    Następnie filety pokroić w paseczki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, podsmażyć, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze przez chwile pozostawić na ogniu.
    Pod koniec smażenia dodać ryż i smażyć ostanie kilka minut.
    W między czasie papryki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne po czym wypełnić je naszym farszem i przełożyć papryki do naczynia żaroodpornego.
    Polewamy całość rosołem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 30 min.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *