Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z selera z grzybkami marynowanymi i pomidorem

Składniki:

  • 500 g selerów naciowych
  • ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów
  • 2-4 pomidory
  • 4 łyżki posiekanych listków estragonu
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Obranego selera pokroić w kostkę po czym obgotować około 3 minut w osolonej wodzie.
    W między czasie grzyby pokroić na mniejsze kawałki a estragon posiekać.
    Dodać do selera i dokładnie wymieszać,.
    Następnie ocet wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.
    Całość delikatnie przepis mieszać i udekorować kawałkami pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *