Składniki:
- 500 g selerów naciowych
- 4 łyżki posiekanych listków estragonu
- ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów
- 2-4 pomidory
- łyżka octu winnego
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Składniki:
Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobniutką kostkę i ułożyć je na środku półmiska. Następnie drobno posiekać cebulę i wokół śledzia zrobić z niej wianuszek. Z grzybami i kaparami postąpić tak samo. Całość oprószyć pieprzem. Na koniec udekorować plasterkami cytryny.
Składniki: marynowane grzybki posiekany koperek korniszony 1 puszka konserwowej kukurydzy sól 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka musztardy cukier Sposób wykonania: Grzyby i kukurydzę odsączyć z zalewy a korniszony pokroić w kostkę. Dodać majonez oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 500 g selerów naciowych ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów 2-4 pomidory 4 łyżki posiekanych listków estragonu 4 łyżki oliwy łyżka octu winnego sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Obranego selera pokroić w kostkę po czym obgotować około 3 minut w osolonej wodzie. W między czasie grzyby pokroić na mniejsze kawałki a estragon posiekać. Dodać…