Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 zblanszowany brokuł
- 2 duże obrane ze skórki pokrojone i odsączone z soku pomidory
- 2 duże ogórki pokrojone w kostkę
- puszka kukurydzy
- opakowanie sera feta
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 500gram jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
Sposób przyrządzenia:
Do przezroczystego naczynia na dno porwać na drobno liście umytej sałaty lodowej. Następnie ułożyć pokrojone w kostkę i odsączone z soku pomidory, następnie ogórki, paprykę, kukurydze, kawałki brokuła. Ser feta pokroić w kostkę ułożyć na wierzch sałatki. Przygotować z jogurtu, majonezu i czosnku -sos czosnkowy. Polać całość sałatki. na wierzch ułożyć jajka pokrojone w ósemki.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita