Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzepy, papryki i cebuli

Składniki:

  • 1 rzepa
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szkl. liści kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • szczypta granulowanego cukru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Rzepę obrać i pokroić w cienkie paski, paprykę w kostkę a cebule posiekać, całość wymieszać i doprawić Do smaku solą oraz pieprzem.
    Odstawić na 10 minut pod przykryciem.
    W między czasie czosnek zmiksować razem z kolendrą, sokiem z limonki, oliwą oraz cukrem aby powstała  gładka masa.
    Następnie odstawione warzywa osuszyć i wymieszać z sosem.
    Dobrze schłodzić w lodówce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *