Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczeni i ogórków

Składniki:

  • 75 dag pieczeni wołowej
  • 4 ogórki kiszone
  • 3 cebule
  • ½ szkl. zielonych oliwek
  • 1 szkl. czerwonej papryki
  • 1 marchewka
  • ½ szkl. selera naciowego
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • ½ szkl. oliwy
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • kilka kropli sosu tabasco
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie mięso i ogórki pokroić w paseczki, cebulę i oliwki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę a marchew i seler zetrzeć na tarce.
    Całość dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Polać sałatkę sosem i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *