Składniki:
- 2 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 250 g koziego sera
- 1 słoiczek kaparów
- 1 słoik filetów z sardeli
- 50 g mieszanki ziół
- sól
- pieprz
- 1 sałata
- 2 kolby kukurydzy
Sos:
- 75 ml octu winnego z czerwonego wina
- 75 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
- 75 ml oliwy z oliwek
- 2 pojemniczki rzeżuchy
Sposób wykonania:
- Papryki wstawić do piekarnika rozgrzanego so 200 stopni i piec około 15 minut po czym je wyjść i usunąć z nich skórki po czym przekroić na pół.
Następnie ser kozi rozetrzeć razem z kaparami, filetami sardeli i ziołami.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć na paski papryki.
Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki a cykorie podzielić na pojedyncze liście.
Przełożyć na półmisek i położyć na niej paski papryki.
Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
Na sam konie posypać rzeżuchą.