Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z papryki, koziego sera i kaparów

Składniki:

  • 2 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 250 g koziego sera
  • 1 słoiczek kaparów
  • 1 słoik filetów z sardeli
  • 50 g mieszanki ziół
  • sól
  • pieprz
  • 1 sałata
  • 2 kolby kukurydzy

    Sos:

  • 75 ml octu winnego z czerwonego wina
  • 75 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • 2 pojemniczki rzeżuchy

Sposób wykonania:

  1. Papryki wstawić do piekarnika rozgrzanego so 200 stopni i piec około 15 minut po czym je wyjść i usunąć z nich skórki po czym przekroić na pół.
    Następnie ser kozi rozetrzeć razem z kaparami, filetami sardeli i ziołami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć na paski papryki.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki a cykorie podzielić na pojedyncze liście.
    Przełożyć na półmisek i położyć na niej paski papryki.
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
    Na sam konie posypać rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *