Składniki:
- 50 dag mrożonej mieszanki obgotowanych owoców morza
- 8-10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek
- 1 czerwona cebula
- 3 pomidory
- 2 łodygi selera naciowego
- 10 kolb konserwowej kukurydzy miniaturowej
- ¼ szkl. oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka ketchupu
- sok z 1 cytryny
- natka pietruszki
- ½ łyżeczki białej gorczycy
- sól
Sposób wykonania:
- Oliwę przelać do małego słoiczka, dodać musztardę białą gorczycę, sok z cytryny, ketchup oraz sól po czym słoiczek zakręcić i energiczne potrząsać aby wszarskie składniki dokładnie się wymieszały.
Następnie pomidory pokroić w ósemki, cebulę w piórka a seler w plasterki.
Dodać owoce morza rozmrożone na parze oraz kukurydzę i całość polać sosem.
Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 min.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i oliwkami.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszkę L