Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z owoców morza

Składniki:

  • 15 dkg kałamarnice
  • 10 dkg krewetek
  • 20 dkg małych ośmiornic
  • 40 dkg małży
  • oilwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Gotować mięczaki (kałamarnica i ośmiornica) i skorupiaki (krewetki) oddzielnie w dużej ilości słonej wody. Odstawić, przestudzić, wyjąć mięso ze skorup małży, część pozostawić w połowach skorup. Ułożyć składniki sałatki na półmisku, skropić oliwę z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny, oprószyć pietruszką drobno posiekana, posolić i popieprzyć. Marynować przez kilka godzin przed podaniem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *