Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórków z czerwoną cebulą

Składniki:

  • 5 czerwonych cebul
  • 1 łyżka jasnego octu innego
  • 5 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ogórki
  • 1 łyżka kaparów
  • 6 listków bazylii
  • sol
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę obrać po czym pokroić ją w talarki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie skropić jeszcze oliwą i octem i odstawić na 30 minut.
    W między czasie obrać ogórki i pokroić je w plasterki, wówczas dodać je do cebuli razem z kaparki.
    Całość delikatnie przemieszać i posypać posiekaną bazylią

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *