Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórków i grejpfruta

Składniki:

  • 50 dag ogórków
  • 1 grejpfrut
  • cytryna

    Sos:

  • ½ szkl. majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ szkl. śmietany
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ogórki zetrzeć na tarce i opruszyc je solą, odstawić na bok na 30 minut.
    Po tym czasie odcisnąć powstały sok.
    Następnie obrany grejpfrut pokroić w kostkę, a sparzoną cytrynę w cienkie plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Podane składniki na sos dokładnie wymieszać ze sobą i polać nim sałatkę.
    Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *