Składniki:
- 50 dag makaronu spaghetti
- 40 dag zielonego groszku
- 25 dag pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki bulionu
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag sera risotta
- 3 łyżki startego parmezanu
- suszony tymianek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Pomidorki przekroić na pół, posypać je tymiankiem i suszyć w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni około 1 ½ godziny.
W między czasie groszek ugotować w osolonej i posłodzonej wodzie.
Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i również ugotować.
Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas zmiksować razem z serem po czym dodać suszone pomidory, odcedzoną fasolkę, groszek, makaron oraz parmezan.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.