Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kuskusem

 

Składniki:

  • 125 g kuskus
  • 500 ml wrzątku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 20 listków mięty
  • 3 pomidory
  • sok z 1 cytryny
  • 6-8 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Kuskus gotować we wrzątku ok. 5 minut.
    W między czasie miętę oraz pietruszkę posiekać a pomidory pokroić w kostkę po czym dodać do odcedzonej kaszy.
    Następnie skropić całości oliwą i sokiem z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *