Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto na pomarańczowo

Składniki:

  • 1 kg melona
  • 7 łyżek masła
  • 4 łyżki oliwy
  • 450g ryżu
  • 250 ml cytrango białego wina
  • 750 ml rosołu wołowego
  • 150 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Melona przekroić na połówkę i wyjąć pestki po czym pokroić go w plasterki, które przełożyć na patelnie z rozgrzaną oliwą wymieszaną z masłem.
    Trzymać  na ogniu pod przykrycie m ok. 15-20 minut.
    Po tym czasie zwiększyć ogień i wsypać ryż, gotować 2-3 minuty i zalać całość bulionem.
    Pozostawić nadal na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
    Doprawić o smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec dodać jeszcze parmezan i dokładnie wymieszać.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *