Składniki:
- zielona baza czyli sałata lodowa
- kapusta zwykła lub kapusta pekińska
- pomidor
- pierś z kurczaka
- ser pleśniowy ( rokpol, lazur)
- pestki z dyni
- grzanki
- sos czosnkowy ( śmietana/jogurt , majonez, ząbek czosnku)
Sposób przyrządzenia:
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki (kapustę szatkujemy), kroimy pomidora w kostkę. Kurczaka pokrojonego w kostkę i posolonego smażymy na patelni (jak ktoś lubi czosnek można go też odrobione dodać do smażenia). Wszystko układamy w misce( sałata, pomidor, kurczak, ser w kostkę). Zaraz przed podaniem robimy grzanki ( ważne żeby grzanki i pestki z dyni były ciepłe), na tej samej patelni prażymy pestki z dyni. grzanki i pestki wrzucamy do miski, polewamy sosem czosnkowym, mieszamy i od razu podajemy ( ważne żeby grzanki się nie rozmiękły). Smacznego!!! ( ilości poszczególnych składników zależą od własnych preferencji)