Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- ½ ogórka
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 250 g selera
- 150 g zielonego groszku
- 100 ml bulionu
- 50 ml octu winnego
- 2 łyżeczki cukru palmowego
- sól
- pieprz
- 60 ml oleju arachidowego
- 50 g prażonych solonych orzechów
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i dodać do niej ogórka pokrojonego w plasterki.
Następnie pokroić marchewkę a cebulę posiekać i razem poddusić an rozgrzanej oliwie i pod koniec wrzucić seler pokrojony w słupki oraz groszek.
Po kilku minutach wlać bulion i ocet winny i doprowadzić do wrzenia.
Doprawić do smaku solą, pieprzem cukrem ora z olejem arachidowym.
Na koniec przełoży do kapusty i ogórka i lekko przemieszać.
Posypać jeszcze orzeszkami.