Składniki:
- biała kapusta 1/2 główki
- cebula 1- 2 sztuki
- papryka żółta 1- 2 sztuki
- czerwona papryka 1 sztuka
- ogórek zielony 2 sztuki
- cukier 3 łyżki
- ocet 3 łyżki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kapustę należy bardzo drobno poszatkować. Cebulę oraz paprykę należy
pokroić w cieniutkie plasterki i paseczki. Połączyć ze sobą kapustę.
cebulę, paprykę i ogórki, wsypać około 1 łyżeczki soli i odrobinę
pieprzu i wymieszać. Odstawić na 2 godziny, po tym czasie odcisnąć sok.
Cukier należy połączyć z octem i 2 szklankami wody, tak przygotowaną
zalewą należy zalać sałatkę.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos