Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalarepki, rzodkiewek i orzechów

Składniki:

  • 1 kalarepka
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki prażonych orzechów
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 liście sałaty
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:

    Kalarepę zetrzeć na tarce, rzodkiewki pokroić na plasterki, czosnek posiekać a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem, solą oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze orzechami oraz natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *