Składniki:
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 35 dag ugotowanych ziemniaków
- 3 kwaśne jabłka
- 3 ogórki konserwowe
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka francuskiej musztardy
- 3 łyżki octu winnego
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Musztardę wymieszać razem z oliwą oraz octem winnym po czym dodać ogórki kiszone pokrojone w zapałkę oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i odstawić.
Następnie ziemianki obrać i pokroić w kostkę, dodać do nich obrane jajka również pokrojone w kostkę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać wcześniej przygotowanym sosem.
Wstawić do lodówki na 30 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M