Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłek i ziemniaków z Francji

Składniki:

  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 35 dag ugotowanych ziemniaków
  • 3 kwaśne jabłka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka francuskiej musztardy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Musztardę wymieszać razem z oliwą oraz octem winnym po czym dodać ogórki kiszone pokrojone w zapałkę oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i odstawić.
    Następnie ziemianki obrać i pokroić w kostkę, dodać do nich obrane jajka również pokrojone w kostkę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać wcześniej przygotowanym sosem.
    Wstawić do lodówki na 30 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *