Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z indykiem i ziołami Iwony

Składniki:

  •  40 dkg piersi z indyka
  •  sok z 4 cytryn
  •  2 ogórki
  •  pęczek rzodkiewek
  •  1 szklanka śmietany
  •  2 łyżki octu winnego
  •  2 łyżki posiekanego koperku
  •  2 łyżki posiekanego szczypiorku
  •  sól, grubo zmielony pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso pokroić na grubsze paseczki, oprószyć solą i pieprzem, zalać sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Mięso osączyć i gotować 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Ogórki umyć, rzodkiewki oczyścić. Warzywa pokroić w plasterki, śmietanę wymieszać z octem winnym i zieleniną. Sos przyprawić solą i pieprzem. Kawałki kurczaka dodać do warzyw, polać sosem śmietanowym i delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *