Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gruszki i brzoskwiń z kompotu

Składniki:

  • 3 czerwone jabłka
  • 1 gruszka z kompotu
  • 1 duża brzoskwinia z syropu
  • 3 mandarynki
  • 3 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić w kostkę, brzoskwinie i gruszkę odsączone z kompotu pokroić na mniejsze kawałki, obrane mandarynki podzielić na cząstki a rodzynki sparzyć wrzątkiem.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem i skropić sokiem z cytryny.
    Na koniec posypać posiekanymi orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *