Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej z kalafiorem

Składniki:

  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 1 mały kalafior
  • sól
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 główka sałaty
  • 1 /2 pęczka młodych marchewek
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki kwaszone
  • pieprz
  • cukier
  • kilka łyżek śmietany
  • posiekany szczypiorek

Sposób wykonania:

  1. Fasolę ugotować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Kalafior podzielić na różyczki i również ugotować.
    Rzodkiewki pokroić w plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki, marchew na plasterki a jabłko i ogórki w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *