Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczarek z fasolką szparagową

Składniki:

  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 1/4 kalafiora
  • sól
  • 2-3 pomidory
  • 2 zielone papryki
  • 1 ogórek
  • 3 jaja
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • kilka łyżek majonezu

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki, fasolkę i kalafiora podzielić na różyczki ugotować w osolonej wodzie.
    Pomidory pokroić w kostkę, papryki w paski a ogórek w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Polać całość majonezem i doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem oraz pieprzem.
    Wierch udekorować cząstkami jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *