Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i orzechów

Składniki:

  • fasola szparagowa zielona 1/2 kg
  • orzechy włoskie połówki 4 łyżki
  • ser kozi 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę należy przebrać, a następnie sparzyć, wrzucić do wrzątku i
    gotować około 3 minut. Fasolkę należy odsączyć z wody i osuszyć. Do
    salaterki należy przełożyć fasolkę, dodać połówki orzechów włoskich i
    pokruszony drobno kozi ser. Polać sałatkę oliwą i sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *