Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolą i orzeszkami piniowymi

Składniki:

  • zielona fasola 30 dag
  • cząber 1 gałązka
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • orzeszki piniowe 2 łyżki
  • ocet winny 4 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • olej z pestek dyni 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę należy dokładnie umyć i oczyścić, pokroić na kawałki. Gotować ją
    przez 15 minut z cząbrem w 1,5 szklance wody. Odcedzić i odsączyć na
    sitku. Cebulę należy obrać, pokroić w kosteczkę i wymieszać z fasolą.
    Orzeszki piniowe należy zarumienić na suchej patelni. Ocet zmieszać z
    pieprzem, solą, olejem, polać nim sałatkę i odstawić ją na 10- 15 minut
    w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać orzeszkami piniowymi.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *