Składniki:
- zielona fasola 30 dag
- cząber 1 gałązka
- czerwona cebula 1 sztuka
- orzeszki piniowe 2 łyżki
- ocet winny 4 łyżki
- pieprz
- sól
- olej z pestek dyni 2 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę należy dokładnie umyć i oczyścić, pokroić na kawałki. Gotować ją
przez 15 minut z cząbrem w 1,5 szklance wody. Odcedzić i odsączyć na
sitku. Cebulę należy obrać, pokroić w kosteczkę i wymieszać z fasolą.
Orzeszki piniowe należy zarumienić na suchej patelni. Ocet zmieszać z
pieprzem, solą, olejem, polać nim sałatkę i odstawić ją na 10- 15 minut
w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać orzeszkami piniowymi.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos